Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας άνοιξε πανό στον Φάμελλο στη Θεσσαλονίκη για την ΑΓΕΤ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (ΠΠΜ) πραγματο­ποίησαν διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια εισήγησης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κου Φάμελλου σε ενημερωτική ημερίδα για την ανακύκλωση στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 15-9-2017. Υποστήριξαν, ανοίγοντας πανό κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ότι είναι υποκριτικό να μιλάμε για ανακύκλωση, ενώ μεγάλο μέρος της θα καταλήγει στους απαρχαιωμένους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας στο Βόλο. Και μάλιστα όταν ο ίδιος ο ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) που διοργάνωνε την ημερίδα λέει όχι στην επιδότηση της παραγωγής RDF.

Στη συνέχεια εκπρόσωπος της ΠΠΜ λαμβάνοντας το λόγο εξήγησε στους παρευρισκόμενους, γιατί είναι επικίνδυνη μία τέτοιου είδους καύση μέσα στην καρδιά της πόλης μας. Σε μία πόλη που θρηνεί τόσα θύματα από νεοπλασματικές ασθένειες, θα προσθέσουμε άλλο έναν επικίνδυνο παράγοντα ρύπανσης, που είναι κυρίως οι διοξίνες και τα φουράνια.

Ο Υπουργός, αν και συμφώνησε σε μεγάλο μέρος των ενστάσεών μας, υποστήριξε ότι η εν λόγω καύση είναι σε πιλοτικό στάδιο και θα πραγματοποιούνται έλεγχοι. Δεν έθιξε όμως το γεγονός ότι οι έλεγχοι θα είναι μόνο 4 κάθε έτος και πάντα η βιομηχανία θα είναι ενημερωμένη για αυτούς.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας δήλωσε παρούσα σε αυτόν τον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Οι πολίτες του Βόλου θα πρέπει να οργανωθούν και να αντιδράσουν μέχρι να ανακληθεί η απόφαση για την καύση σκουπιδιών και RDF λίγα μέτρα έξω από τα σπίτια μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει