Η υφυπουργός Παπανάτσιου στην 16η Γιορτή Κάστανου στο Ξουρίχτι

Υφυπουργός Παπανάτσιου: “H κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος στους συνεταιρισμούς που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και θα εφαρμοστεί από 1/1/2019, είναι ένα ακόμη κίνητρο για τη δημιουργία και την ενίσχυση των συνεταιριστικών σχημάτων…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου παρευρέθηκε το Σάββατο στη 16η Γιορτή Κάστανου που διοργάνωσε ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου στο Ξουρίχτι.

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε κατά την έναρξη της γιορτής ανέφερε ότι η καλλιέργεια της καστανιάς είναι πολύ σημαντική για το Πήλιο αλλά και για τη Μαγνησία και την Ελλάδα γενικότερα, καθώς το ελληνικό κάστανο έχει πολύ καλή ποιότητα και εξάγεται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές βοηθώντας την οικονομία της χώρας μας αλλά και τη τοπική ανάπτυξη της περιοχής. Το υψηλής ποιότητας κάστανο που παράγεται στο Πήλιο συνδυαζόμενο και με τα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα, δίνουν προστιθέμενη αξία στα ιδιαίτερης ομορφιάς χωριά του Πηλίου και αποτελούν μοχλό της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Η κ. Παπανάτσιου επεσήμανε ότι προς το σκοπό της ενίσχυσης των παραγωγών του κάστανου ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της καλλιέργειας δίνεται ήδη από το 2017 συνδεδεμένη ενίσχυση στη καλλιέργεια της καστανιάς ύψους 13,7 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος στους συνεταιρισμούς που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και θα εφαρμοστεί από 1/1/2019 είναι ένα ακόμη κίνητρο για τη δημιουργία και την ενίσχυση των συνεταιριστικών σχημάτων που θα διακινήσουν και θα προωθήσουν στις αγορές τα αγροτικά μας προϊόντα.

Η κ. Παπανάτσιου καταλήγοντας τόνισε ότι η εκδήλωση δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του Ξουριχτίου και συνεχάρη στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, τους τοπικούς φορείς και τους καστανοπαραγωγούς για τη  διοργάνωση της 16ης γιορτής κάστανου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει