ΗΧΗΤΙΚΟ: Ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης στο Marconi 96,1 για το θέμα του RDF και της ΑΓΕΤ

HXHTIKO: Η χρήση του RDF απολύτως απαραίτητη. Υπέρ του αδυσώπητου ελέγχου της τσιμεντοβιομηχανίας. Δεν είδα πάντως, ούτε από την Περιφέρεια, κάποια σοβαρή αντίρρηση ως προς αυτά τα οποία κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της τσιμεντοβιομηχανίας

Στο Radio Marconi 96, 1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, με θέμα τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων.

Ερωτηθείς ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τα συμπεράσμά του από τη συνεδρίαση, απάντησε: “Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η χρήση του RDF είναι απολύτως απαραίτητη. Σε όλη την Ε.Ε. αποτελεί βασικό και κεντρικό κομμάτι του κεντρικού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμάτων και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την τσιμεντοβιομηχανία. Χωρίς αυτήν η τσιμεντοβιομηχάνια ανεβάζει το κόστος της και τα εργοστάσια κλείνουν. Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε στους πολίτες του Βόλου: “Μα να χρησιμοποιείται για να βλάπτει την υγεία μας;”, όχι είναι η απάντηση, εάν βλάπτει την υγεία των πολιτών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Εάν όμως δεν βλάπτει την υγειά των πολιτών, όπως ισχυρίζονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Ένωση και μια σειρά επιστημονικών μελετών, τότε βεβαίως δεν πρέπει και οι πολίτες του Βόλου να παρασυρθούν από ένα κύμα λαϊκισμού. Για να απαντήσουμε λοιπόν στους πραγματικούς φόβους, στις πραγματικές ανησυχίες, πρότεινε ο κ. υπουργός μια σειρά μέτρων, όπως είναι η συνεχής παρακολούθηση και δειγματοληψία, η ανάρτησή τους σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο, η άμεση πρόσβαση του οποιουδήποτε θέλει να βλέπει ανα πάσα στιγμή τί ρύποι εκπέπονται κλπ., έτσι ώστε να αποκατασταθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης ως προς τη χρήση του RDF”.

Και συνέχισε στην πορεία αναφερθείς και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας: “Δεν είδα πάντως στην Επιτροπή από κανέναν, ούτε από την Περιφέρεια η οποία έχει ανακαλέσει την τελική γνωμοδότηση, δεν είδα κάποια σοβαρή αντίρρηση ως προς αυτά τα οποία κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της τσιμεντοβιομηχανίας”.

Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξήγησε: “Μελέτη σοβαρή, διεθνώς πιστοποιημένη, που να λέει ότι το RDF είναι επικίνδυνο για τη χρήση από την τσιμεντοβιομηχανία, δεν κατατέθηκε. Εγώ ζήτησα από κ. Φάμελλο να προσκληθούν σε επόμενη συνεδρίαση οι αντιδρώντες για να καταθέσουν τις δικές τους μελέτες και να δούμε εάν είναι άξιες λόγου.

Πάντως είμαι υπέρ του να υπάρχει συνεχής και αδυσώπητος έλεγχος της τσιμεντοβιομηχανίας, να μετράμε τις διοξίνες και όλα τα άλλα κατάλοιπα ανά 24ωρο, να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες για να είναι πεπεισμένοι ότι δεν κινδυνεύει η υγεία τους, γιατί ο πολίτης που ανησυχεί πρέπει να πειστεί. Κάθε μέτρο που ελέγχει εξονυχιστικά την τσιμεντοβιομηχανία για να φανεί ότι δεν μολύνεται το περιβάλλον, πρέπει να υιοθετηθεί. Αλλά από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να πάμε σε ένα γενικευμένο κίνημα απλώς για την αντίδραση, που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της τσιμεντοβιομηχανίας στο Βόλο και στην παραγωγή περισσότερο ανέργων στη χώρα”.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε σχετική ερώτηση του συναδέλφου του βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου, λέγοντας: “Να πω ότι υπήρξε και σχετική συζήτηση, μετά από ερώτηση του κ. Μπουκώρου, για το θέμα του φυσικού αερίου. Υπήρξε απάντηση ότι για λόγους κόστους δεν υπάρχει σε κανένα σημείο της Ευρώπης εργοστάσιο τσιμεντοβιομηχανίας που λειτουργεί με φυσικό αέριο”.

Τέλος και κληθείς να σχολιάσει τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιοτήτας και τον αφορούν, είπε χαρακτηριστικά: “Εγώ είμαι σκληρός πολέμιος αυτής της κυβερνήσεως και άρα καταλαβαίνω ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να με βλάψουν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Νομίζουν ότι με βλάπτουν και ο κόσμος που με βλέπει και με παρακολουθεί ξέρει ότι στο τέλος δικαιώνομαι. Ο σκοπός παραμένει, να φύγει αυτή η κυβέρνηση που κάνει μόνο ζημιά”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει