Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ειδήσεις – “βόμβες” Αγοραστού στο Marconi 96,1: Αυτά είναι τα μεγάλα έργα που ετοιμάζουμε στην Μαγνησία και στη Θεσσαλία

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Η περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύεται ως Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019…”

“Χείμαρρος” ειδήσεων το πρωινό της Παρασκευής στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός, αναφερθείς τόσο σε αυτά που έχουν ολοκληρωθεί, όσο και σε αυτά τα εργά τα οποία έρχονται, πολλά για τα οποία μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως.

 

“Η περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύεται ως Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019”

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός, ξεκινώντας με τον σχολιασμό του Μακεδονικού ζητήματος και εν συνεχεία με αυτό του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για την Αυτοδιοίκηση, για το οποίο δήλωσε ότι πιστεύει πως πρωθυπουργός εν τέλει θα το δει διαφορετικά, αναφέρθηκε στην πρόσφατη βράβευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως την καλύτερη στην Ευρώπη για την προβολή και το έργο της στο ΕΣΠΑ, ενώ αποκάλυψε ότι στις 4 Ιουλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύεται εκ νέου, αυτή τη φορά από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως η Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

“Κέντρο Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία”

Συνεχίζοντας με τις αποκαλύψεις, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σε μια προσπάθεια που δεν γνωρίζουν ούτε οι στενοί του συνεργάτες, όπως είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, αλλά και το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το οποίο μάλιστα θα παραχωρήσει πλήρως εξοπλισμένο χώρο, θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός Κέντρου Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία, με κόμβους σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις, όπου τα παιδιά τα οποία έχουν ιδέες, θα μπορούν να φιλοξενούνται και να λαμβάνουν συμβουλές ώστε να μπορούν να κάνουν την δική τους επιχειρηματική ιδέα πράξη.

“Ηλεκτροφωτισμός led θα αλλάξει ολόκληρη της Θεσσαλίας”

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο αλλαγής του ηλεκτροφωτισμού σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, το οποίο θα μειώσει και το κόστος. Πρόκειται για led ηλεκτροφωτισμό, συνολικού κόστους 4 εκατ. ευρώ και μάλιστα χωρίς δάνειο, αλλά με πόρους της ίδια της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

“Ζητάω από το υπουργείο Οικονομίας 1,9 για την γέφυρα του Ξηριά”

Ο περιφερειάρχης προχωρώντας σε επιμέρους θέματα της Μαγνησίας, αναφέρθηκε στο έργο της γέφυρας του Ξηριά, η μελέτη του οποίου όπως είπε χαρακτηριστικά ωρίμασε από την δημοτική αρχή Μπέου και σε συνεννόηση με τον οποίο υπέγραψε και ζητά από το υπουργείο Οικονομίας 1,9 εκατ. ευρώ, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

“Το Σεπτέμβριο παραδίδονται λίμνη Κάρλα, Κλειστό Γήπεδο Αγριάς και ο κόμβος Χλόης”

Ο κ. Αγοραστός αναφερθείς στο Κλειστό Γήπεδο της Αγριάς, το οποίο τρέχουν από κοινού με τον δήμο Βόλου, δήλωσε ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να είναι πανέτοιμο, ομοίως με τον κόμβο Χλόης, ενώ όπως με υπερηφάνεια δήλωσε αναμένονται και τα εγκαίνια της λίμνης Κάρλας, του σπουδαιότερου περιβαλλοντικού έργου στα Βαλκάνια, όπως είπε χαρακτηριστικά, το οποίο αναμένει και αυτό να βραβευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

“Αν δεν λειτουργήσει το φράγμα Μαυρομάτι, έρχονται πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”

Ερωτηθείς σχετικά με την τύχη του φράγματος Μαυρομάτι στον Αλμυρό, ο κ. Αγοραστός είπε ότι ο Δήμος Αλμυρού θα πρέπει να το λειτουργήσει άμεσα, αλλιώς κινδυνεύει από πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Να μην υπάρχει ανησυχία για την είσοδο του ΠΕΒ”

Ο περιφερειάρχης αναφερθείς στην παύση των εργασιών που παρατηρούνται στο έργο της εισόδου του ΠΕΒ, αποκάλυψε ότι σταμάτησαν από τον εργολάβο, διότι κατά τον έλεγχο του έργου δεν υπήρξε ικανοποίηση από την ποιότητα των ασφαλτικών, το οποίο θα κάνει εκ νέου, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ελέγχει πάντοτε την ποιότητα των εν εξελίξει εργών.

“Δημοπρατείται το Πολιτικό Κέντρο των Ιώνων”

Ο κ. Αγοραστός, αναφέρθηκε και στο Πολιτιστικό Κέντρο των Ιώνων, το οποίο χαρακτήρισε έργο ψυχής, για ανθρώπους που αξίζουν, ενώ αποκάλυψε ότι η δημοπράτησή του θα είναι άμεση.

“Έτοιμο προς χρήση το Κέντρο Σκοποβολής στον Δήμο Ρήγα Φεραίου”

Τέλος, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στο Κέντρο Σκοποβολής στον Δήμο Ρήφα Φεραίου, ολυμπιακών εγκαταστάσεων, το οποίο όπως είπε ο Δήμος δεν έχει πλέον παρά να το χρησιμοποιήσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει