“Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο” για το Βόλο: Πορείες με τα πόδια, ποδήλατα, αναπηρικά αμαξίδια και διαδρομή με το Αστικό ΚΤΕΛ

Κορυφώνονται την Παρασκευή οι δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στην οποία και συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στις 10.00 π.μ., με αφετηρία και σημείο συνάντησης το «Άγαλμα» της κεντρικής παραλίας του Βόλου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων θα υλοποιηθούν:

  • Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής
  • Διαγωνισμοί ζωγραφικής
  • Μίνι ποδηλατικός γύρος
  • Συμβολικό «κλείσιμο» κεντρικής οδού της πόλης
  • Πορεία με τα πόδια, με ποδήλατα και αναπηρικά αμαξίδια
  • Διαδρομή με λεωφορείο της Αστικό ΚΤΕΛ

Παράλληλα, θα χορηγηθούν μπαλόνια, αναψυκτικά και σνακ στα μικρά παιδιά. Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βόλου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Παιδείας και η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Στις δράσεις συμμετέχουν η Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε., η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Κ.Σ.Ε. Δράση & Ενέργεια – Ποδηλατοδράσεις, ποδηλατικοί & αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, σύλλογοι ΑΜΕΑ και λοιποί φορείς.

Σας προσκαλούμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, να συμμετάσχετε και να προσέλθετε μαζικά στην εκδήλωση, να ενημερωθείτε από το επισυναπτόμενο ενημερωτικό φυλλάδιο για τους τρόπους και τα οφέλη της μοιρασμένης μετακίνησης, καθώς και να συμμετάσχετε στην έρευνα ερωτηματολογίου διερεύνησης των προθέσεων που υπάρχουν για την εφαρμογή τους στην πόλη του Βόλου, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα: https://www.surveymonkey.com/r/UTH-TTLog.

Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας, με στόχο ευκολότερες, ασφαλέστερες και οικονομικότερες μετακινήσεις, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διασφάλιση ενεργειακών πόρων και ευρύτερα την προστασία του πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή, συμβάλλοντας στη διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης και για τις επόμενες γενιές.

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει καθιερωθεί και λειτουργεί ανελλιπώς από το 2002 και συμμετέχουν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η μοιρασμένη μετακίνηση (με σύνθημα: SHARING GETS YOU FURTHER) και δίνεται έμφαση στη χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς καθώς και άλλων τρόπων μετακίνησης που επιτυγχάνουν μείωση του οδικού κυκλοφοριακού φόρτου στις πόλεις και περιορισμό των συνεπαγόμενων αρνητικών επιπτώσεων (ρύποι, θόρυβος κλπ.).

Στο πλαίσιο προώθησης θεμάτων βιώσιμης κινητικότητας, καθώς και της μοιρασμένης μετακίνησης στην πόλη του Βόλου, ο Δήμος Βόλου με την αρμόδια Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας – TTLog και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» ανέλαβαν να συνδιοργανώσουν μία σειρά δράσεων διάχυσης πληροφόρησης και αφύπνισης των χρηστών του αστικού οδικού δικτύου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει