Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κουβέλης σε Μεϊκόπουλο: Άμεσα η ρύθμιση για ήπια ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο λιμάνι του Βόλου

Μεϊκόπουλος και νέος Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΒ συμφώνησαν να προωθήσουν την κατασκευή υδατοδρομίου, τις διαβουλεύσεις με ΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στο Βελεστίνο και την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ ΟΛΒ, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ ώστε να καταστεί ο Βόλος Κέντρο Συνδυασμένων Μεταφορών

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αρχικά με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη και μετέπειτα με το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ κ. Γεώργιο Τοζίδη, αναφορικά με τα τρέχοντα θέματα του λιμανιού του Βόλου.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση του με τον υπουργό, ο βουλευτής έθεσε το ζήτημα της προώθησης νομοθετικής πρωτοβουλίας για την κατασκευή ήπιας ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο λιμάνι του Βόλου, κάτι το οποίο σύμφωνα με το βουλευτή θα αυξήσει την απόδοση και την κινητικότητά του και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Ακόμη, έθεσε το ζήτημα της προώθησης της κρουαζιέρας, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία, καθώς και το θέμα της ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του λιμανιού, ζητώντας την αρωγή του Υπουργείου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία χρηματοδότησης για την απόκτησή του.

Ο υπουργός, ανταποκρινόμενος θετικά στα αιτήματα του βουλευτή, τον ενημέρωσε ότι η νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία ήπιας ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο λιμάνι του Βόλου θα προχωρήσει σε αμέσως επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου και ότι σε επόμενες διεθνείς συναντήσεις του θα προωθήσει τις επενδυτικές και τουριστικές δυνατότητες του λιμανιού.

Στη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ, ο κ. Μεϊκόπουλος, αφού πρώτα τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, τον ενημέρωσε ενδελεχώς για τα θέματα που συζητήθηκαν με τον υπουργό και με τη σειρά του ενημερώθηκε για την πρόοδο των τρεχόντων έργων του λιμανιού, όπως το πάρκινγκ και η αξιοποίηση του χώρου «Ιάσονα».

Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε, τόσο η Διοίκηση του ΟΛΒ, όσο και ο βουλευτής από τη μεριά του, να προχωρήσουν σε συντονισμένες ενέργειες ώστε να προωθηθούν κατά προτεραιότητα, η υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας ανάμεσα σε ΟΛΒ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας που θα υπογραφεί και θα βοηθήσει την πόλη μας να καταστεί κέντρο συνδυασμένων μεταφορών.

Ακόμη συμφωνήθηκε να προωθηθούν η μελέτη και κατασκευή υποδομών για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι, καθώς και η προώθηση των διαβουλεύσεων με ΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στο Βελεστίνο. Όλα τα παραπάνω, αποτελούν αναγκαίες κινήσεις για την πλήρη και βέλτιστη αξιοποίηση του λιμανιού της πόλης μας, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη τουριστική και εν γένει αναπτυξιακή άνθιση στην περιοχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει