Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας στη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου

Τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει και συμπληρώνονται με νέες δηλώσεις συμμετοχής!

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στα πέντε χρόνια κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής δράσης στην πόλη του Βόλου η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας εντάσσει αδιάλειπτα στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της κύκλους μαθημάτων αλληλεγγύης, χωρίς οικονομικό αντίτιμο. Με στόχο την έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη προς τα πληττόμενα στρώματα της τοπικής κοινωνίας, επιδιώκουμε οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές μας ανάγκες να βρίσκουν διαρκώς χώρο και τρόπο έκφρασης και κάλυψης, μέσα από ένα «κοινωνικό εργαστήρι» μετάδοσης γνώσεων και δεξιοτήτων «από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του». Συντασσόμαστε με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους αγώνες της, για να μην κλείσει κανένα σχολείο, να μην βρεθεί κανένα παιδί ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών έξω από το σχολείο! Αγωνιζόμαστε για την παιδεία των αναγκών μας!

Γι ακόμα μία σχολική χρονιά, εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, επιλέξαμε μέσα από τη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, να σταθούμε στο πλευρό των πλειττόμενων από τη λαίλαπα της κρίσης οικογενειών και στο πλευρό των μαθητών/τριών, που αισθάνονται την ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας προς τα σχολικά μαθήματα. Κομμάτι και εμείς οι ίδιοι της πλειττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, κάνουμε πράξη το σύνθημα «Κανείς μόνος τους στην κρίση, κανείς μόνος του στο κόσμο της εκμετάλλευσης!». Καλούμε σε αυτή την προσπάθεια και άλλους εκπαιδευτικούς, ώστε να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο η εκπαιδευτική ομάδα της Λέσχης!

Κυβερνήσεις, ΕΕ και ΔΝΤ επιβάλλουν λιτότητα, απαξιώνουν και διαλύουν το δημόσιο σχολείο, καταργώντας κάθε έννοια δωρεάν παιδείας, δημιουργούν σχολεία-αναμορφωτήρια που αναπαράγουν την κυρίαρχη ιδεολογία του ατομικισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού, εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς με εξετάσεις-σφαγείο. Εμείς με τη συλλογικότητα απαντάμε στις «ίσες ευκαιρίες» της αγοράς. Θα βοηθήσουμε όλα τα παιδιά των  ανέργων, των υποαπασχολούμενων και των γονιών με χαμηλό εισόδημα, που έχουν ανάγκη και δεν έχουν την δυνατότητα υποστηρικτικής εκπαίδευσης, να αναπτύξουν δεξιότητές και να ανοίξουν πνευματικούς και γνωστικούς ορίζοντες. Για να έχουμε όλοι τις ευκαιρίες που μας αξίζουν και οι νέοι άνθρωποι να είναι αισιόδοξοι και αγωνιστές!

Το μάθημα ξεκινάει και φέτος από Α: Αντίσταση – Αγώνας – Αλληλεγγύη – Ανατροπή!

Προσφέρονται: Αγγλικά για απόκτηση πτυχίου, Φιλολογικά (Νέα και Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Έκθεση, Ιστορία, Λατινικά), Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Ενισχυτική διδασκαλία Α/βάθμιας σε μαθητές σύμφωνα με τις μαθησιακές τους ανάγκες.

Τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει και συμπληρώνονται με νέες δηλώσεις συμμετοχής!

Δηλώσεις συμμέτοχης / πληροφορίες τηλ: 6980667826

Για όλα τα μαθήματα, τα εργαστήρια και τις δραστηριότητες της Λέσχης πληροφορίες στο https://lesxivolou.wordpress.comhttps://www.facebook.com/ergatikilesxivolou 

Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου

Μεταμορφώσεως 19

Μπορεί επίσης να σας αρέσει