Με αφορμή τις πυρκαγιές… Στόχος του Κυριάκου ο Τσίπρας ή μήπως ο Καραμανλής;

Ανικανότητα και ανοργανωσιά που «δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας» καταλογίζει στην κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου της Βασίλη Κικίλια, με φόντο τις πυρκαγιές, αλλά και τις τις υποψίες που εκφράστηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης για σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα.

«Μετά τον αρμόδιο, κατ’ ευφημισμόν υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής καταγγέλλει με δηλώσεις του οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα. Επαναλαμβάνουμε: Όποιος έχει στοιχεία για σχέδιο εμπρησμών, οφείλει τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας για το θέμα μέσω Twitter παρακαλώ, έγραψε: «Μάνη, Κύθηρα, Ζάκυνθος, Κάλαμος, Βαρνάβας… Οργή για την ανικανότητα, συμπαράσταση στους συμπολίτες μας»!

Βέβαια ο πρόεδρος της ΝΔ είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχει σε καμία των περιπτώσεων ξεχάσει το καλοκαίρι του 2007, όπου επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή γράφτηκε μία από τις τραγικότερες σελίδες της νέας ελληνικής ιστορίας. 63 νεκροί, 60.000 νεκρά ζωντανά, ενώ κάηκαν συνολικά 1.500 σπίτια, αφήνοντας 6.000 συμπολίτες άστεγους και 4,5 εκατ. ελαιόδεντρα.

Εκείνες τις τραγικές μάλιστα ώρες, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας μιλούσε στους δημοσιογράφους για “ασύμμετρη απειλή”.

Οι τραγωδίες βέβαια δεν μπαίνουν σε τσουβάλια, ούτε οι ανθρώπινες ψυχές αποτελούν στοιχεία στατιστικά προς παραπολιτική εκμετάλλευση και φυσικά όλοι μας ευχόμαστε να μην χαθεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή από την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την Ελλάδα!

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, όμως, ενθυμούμενος πολύ καλά όλα τα παραπάνω, γιατί συνεχίζει αυτή την αχαρακτήριστη αντιπολιτευτική τακτική και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη ώρα σαν και αυτή; Μήπως αυτό που πραγματικά θέλει είναι να ανασύρει το θυμικό; Μήπως θέλει να οδηγήσει την κυβέρνηση στην παρελθοντολογία; Μήπως, τέλος, ο πραγματικός στόχος του Κυριάκου τελικά δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής;

Σε κάθε περίπτωση… η παρα-πολιτική καλά κρατεί…!!!

Α.Κ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει