Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην 5η «FOOD EXPO»

“Πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου έδωσαν το “παρών” στην 5η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO», από 10 έως 12 Μαρτίου 2018 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, αποδεικνύοντας αντίστοιχα τη σημασία που έχει η έκθεση για ολόκληρο τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών”, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, έχοντας μίας από τις καλύτερες εκπροσωπήσεις με 10 εκθέτες – επαγγελματίες της περιοχής, κατάφερε να αποσπάσει τις θετικές κριτικές των συμμετεχόντων.

Σημαντική στιγμή και η διάκριση στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό «KOTINOS» της εταιρείας «ΑΙΩΝΕΣ» του κ. Στέφανου Παπαστεργίου που κατάφερε να αποστάσει την δεύτερη θέση για την ποιότητα του βιολογικού εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου που παράγει στο Πτελεό Μαγνησίας.

Πιο αναλυτικά, οι επιχειρήσεις που πήραν μέρος ήταν οι εξής:

  • «ΑΙΩΝΕΣ – AEONES» – ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – Συσκευασία Αγροτικών Προϊόντων – Ελαιόλαδο – Ελιές
  • VRINO ΕΠΕ – Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά – Μπαχαρικά
  • ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΖΩΗ ΜΟΝ. ΕΠΕ – Αιθέρια Έλαια, Βότανα
  • ΛΑΪΤΣΟΣ ΝΙΚ. & ΣΙΑ Ε.Ε. – Τυροκομείο – Γαλακτοκομικά
  • ΜΩΛΥ – ΒΗΛΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ – Βότανα
  • THETIDA – ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – Βιολογικά Αρωματικά Φυτά
  • PELION NATURAL SOAP – ΔΟΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Βιολογικά Χειροποίητα Σαπούνια
  • ΦΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – Εμπορία – Επεξεργασία Ξηρών Καρπών
  • ΔΥΑΣ Α.Ε. – Γλυκά – Μαρμελάδες – Ζυμαρικά – Αρωματικά Φυτά – Βότανα – Παστέλι – Παξιμάδια
  • Α. ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. – Απορρυπαντικά.

Τα περίπτερα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που για ακόμη μία χρονιά χαρακτηρίστηκαν για τα νέα και καινοτόμα προϊόντα των επιχειρήσεων, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ακόμη και επαγγελματιών του εξωτερικού, ενώ γνώρισαν την επιβράβευση  και  από επαγγελματίες της εγχώριας αγοράς.

Η επισκεψιμότητα ήταν χαρακτηριστικά μεγάλη, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη που έδωσε το παρών τόσο στα εγκαίνια, όσο και κατά τη διάρκεια της εκθέσεως.

Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε ο διοργανωτής της έκθεσης, κ. Νίκος Χουδαλάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει η FOOD EXPO διεθνώς και η καθολική αποδοχή που απολαμβάνει από το σύνολο της εγχώριας αγοράς, αντικατοπτρίζει τη δυναμική των παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου και τις τεράστιες προοπτικές αύξησης των εξαγωγών των ελληνικών Τροφίμων & Ποτών παγκοσμίως».

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο των τελευταίων ετών, σημείωσε ότι «οφείλουμε να ενισχύσουμε τον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού στη διεθνή σκηνή και φυσικά να περιφρουρήσουμε το αγροδιατροφικό μας προϊόν, ειδικά σε μία περίοδο τόσο δύσκολη»”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει