Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου καταδικάζει τις πρακτικές υποκαταστημάτων πολυεθνικών και αθηναϊκών συμφερόντων

“Το φετινό Πάσχα δεν έφερε την αναμενόμενη «ανάσταση»…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου & Ν. Ιωνίας οφείλει να ευχαριστήσει το καταναλωτικό κοινό της πόλης, που και φέτος επέλεξε τα τοπικά καταστήματα για τις πασχαλινές αγορές του. Είναι σημαντικό να στηρίζουμε την τοπική αγορά, για να δώσουμε τόνωση και πνοή στην οικονομία του τόπου μας.

Δυστυχώς, το φετινό Πάσχα δεν έφερε την αναμενόμενη «ανάσταση» της πολυπαθούς αγοράς, η οποία έχει «τραυματιστεί» από το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, όπου το ελληνικό εμπόριο κινείται πτωτικά σε πολλούς κλάδους του λιανικού και χονδρικού εμπορίου. Πέρα από το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού που πάει στο πασχαλινό τραπέζι, παραδοσιακά κινήθηκαν ικανοποιητικά οι κλάδοι με είδη που έχουν να κάνουν με το παιδί είτε είναι παιχνίδια, είτε λαμπάδες, είτε ρούχα, είτε παπούτσια. Ωστόσο, η κίνηση κατά τη διάρκεια της φετινής πασχαλινής περιόδου ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών μας , αφού από την αρχή του χρόνου η αγορά διακατέχεται από ένα αρνητικό καταναλωτικό κλίμα λόγω της έλλειψης ρευστότητας και των επιβαρυμένων υποχρεώσεων κάθε νοικοκυριού. Οι πολιτικές κι οικονομικές εξελίξεις αναγκάζουν τους Έλληνες καταναλωτές να εξακολουθούν να παραμένουν αδύναμοι, συγκρατημένοι και φοβισμένοι.

Η αγορά του Βόλου βελτιώνεται συνεχώς και προσπαθεί καθημερινά παρά τις αντίξοες συνθήκες να παρέχει υψηλής ποιότητας εμπορευμάτων κι υπηρεσιών.

Από την άλλη, την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κλονίζουν υποκαταστήματα πολυεθνικών και αθηναϊκών συμφερόντων, τα οποία, με λύπη μας, παρατηρούμε ότι όχι μόνο δε σέβονται το πνεύμα των ημερών αλλά παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας της εμπορικής αγοράς. Συγκεκριμένα, την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής τα καταστήματα αυτά άνοιξαν πολύ πριν την καθορισμένη ώρα , η οποία είχε ανακοινωθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου σε Δελτίο Τύπου στις 30/3/2018 -όπως ανακοινώνεται και από την ΕΣΕΕ- όπου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 435/76, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, καθώς και η απασχόληση των υπαλλήλων μετά τις 13:00. Η απαράδεκτη στάση καταστημάτων να αψηφούν το νόμο και να λειτουργούν με αθέμιτο ανταγωνισμό αποδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού στον ντόπιο επιχειρηματία και συμπαρασύρουν πολλούς εμπόρους να ακολουθούν άνομες τακτικές, οι οποίες τείνουν στην παραβατικότητα και την διασάλευση της συλλογικότητας μιας τοπικής κοινωνίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αποδοκιμάζει κατάφωρα τέτοιου είδους πρακτικές και τονίζει πως είναι η τελευταία φορά που ανεχόμαστε την παραβίαση των κανόνων της έννομης λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων. Ήδη , έχουμε ξεκινήσει την ενημέρωση προς τις Αρμόδιες Αρχές και φορείς, ώστε να λάβουν γνώση και να επιληφθούν των ζητημάτων, που άπτονται της αρχής.

Τέλος, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η πλειοψηφία των συναδέλφων λειτουργεί θεμιτά και σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους με στόχο τη συλλογικότητα και την συνολική ανάπτυξη του τόπου μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει