Ο Μπέος εγκαινίασε το 1ο Νηπιαγωγείο Πορταριάς και παρέστη σε αρκετούς αγιασμούς σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας

Αγώνας δρόμου για συντηρήσεις: “Έχουμε ολοκληρώσει το 80%. Και συνεχίζουμε…”

Στην τελετή των αγιασμών στα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βόλου και 6ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, παρέστη ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος από στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Σε μήνυμα του για τη νέα σχολική χρονιά ο κ. Μπέος τόνισε:

“Αλλη μια σχολική χρόνια ξεκίνησε σήμερα και χιλιάδες μαθητών ρίχνονται στον όμορφο και δύσκολο αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, που θα αποτελέσει και την σκαπάνη για να ανοίξουν νέους δρόμους και ενδιαφέρουσες προοπτικές για το μέλλον, που άλλωστε τους ανήκει.

Ευχή μου ολόθερμη για κάθε μαθητή και μαθήτρια, αλλά και για κάθε εκπαιδευτικό και και για κάθε γονέα και κηδεμόνα είναι να αποδειχθούν δυνατοί και με πίστη και ελπίδα να δώσουν το δικό τους αγώνα, ώστε το μέλλον να είναι για όλους πολύ πιο λαμπρό και ελπιδοφόρο.

Σε ό,τι αφορά τη Δημοτική μας Αρχή η φροντίδα μας ήταν, είναι και θα είναι συνεχής για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης των σχολικών μονάδων και τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης τους, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατόν περιβάλλον, που θα βοηθήσει όλους τους παράγοντες της εκπαίδευσης στην επίτευξη και την ευόδωση των στόχων και επιδιώξεών τους.

Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο”.

Εγκαίνια για το 1ο Νηπιαγωγείο Πορταριάς

Αγιασμός, αλλά και εγκαίνια σήμερα για το 1ο Νηπιαγωγείο Πορταριάς, που στεγάζεται στο Αρχοντικό Δράκου, ένα πρότυπο και σύγχρονο νηπιαγωγείο, ένα πραγματικό στολίδι, που έρχεται μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν να αντικαταστήσει το προηγούμενο που δικαιολογημένα είχε κριθεί ακατάλληλο να φιλοξενεί τα παιδάκια της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε και η διευθύντρια του νηπιαγωγείου, κ. Μαρία Μαυρομμάτη, σε σύντομο χαιρετισμό της κατά την τελετή των εγκαινίων εξήρε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου και ευχαρίστησε θερμά γιατί “αυτό το άπιαστο όνειρο το κάνατε εσείς πραγματικότητα και πετύχατε πολύ σύντομα να μας παραδώσετε αυτό το νηπιαγωγείο”.

Ανταπαντώντας στο δικό του χαιρετισμό ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι για “μία δημοτική αρχή είναι υποχρέωση της να δημιουργεί, να προσπαθεί για κάτι καλύτερο, για κάτι που έλειπε από την περιοχή” και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά,

Ο χαιρετισμός της κ. Μαρίας Μαυρομμάτη

Πιο αναλυτικά η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου ανέφερε:

“Καλή σχολική χρονιά σε όλους. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι γιατί ένα άπιαστο όνειρο σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Επιτέλους μας παραδόθηκε το 1ο Νηπιαγωγείο Πορταριάς (Αρχοντικό Δράκου). Ο Καβάφης αυτός ο μεγάλος ποιητής είχε γράψει “να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη”. Και αυτός ο δρόμος ήταν πολύ μακρύς. Είχε πολλές περιπέτειες αλλά στο τέλος αυτού του ταξιδιού γίναμε πιο έμπειροι, πιο σοφοί και καταλάβαμε τι σημαίνει Ιθάκη. Σας ευχαριστούμε Δήμαρχε, σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε γιατί αυτό το άπιαστο όνειρο το κάνατε εσείς πραγματικότητα και πετύχατε πολύ σύντομα να μας παραδώσετε αυτό το νηπιαγωγείο. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλοι μας, οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι κοινότητες γιατί δεν έχουμε παιδιά μόνο από την Πορταριά αλλά και από την Μακρινίτσα, τις Σταγιάτες, το Κατηχώρι και μακάρι το νηπιαγωγείο να γεμίσει παιδιά! Και να διατηρηθεί και να ανθίσει”.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου

Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος απευθυνόμενος σε παιδιά και γονείς τόνισε:

“Να πω καταρχήν ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους, ούτε εγώ ούτε και οι συνεργάτες μου για ένα έργο που κάνουμε να δεχόμαστε ευχαριστίες. Εννοείται πως σας ευχαριστούμε αλλά είναι υποχρέωση μας. Μία δημοτική αρχή είναι υποχρέωση της να δημιουργεί, να προσπαθεί για κάτι καλύτερο, για κάτι που έλειπε από την περιοχή. Εύχομαι να το χαρείτε, να είναι λειτουργικό και να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο που είναι η αρχή από το νηπιαγωγείο αλλά πάνω από όλα μέσα από το σχολείο να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία. Δύναμη, υγεία και ότι καλύτερο”.

Ακόμη ο κ. Μπέος σε δηλώσεις προς τον τοπικό τύπο σημείωσε για το νέο Νηπιαγωγείο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση:

Ερώτηση: Σημαντική η σημερινή ημέρα καθώς τα παιδιά ξεκινούν την σχολική χρονιά σε νέο κτίριο αφού το προηγούμενο είχε κριθεί ακατάλληλο.

Δήμαρχος: Θα έλεγα απαγορευτικό. Αλλά δυστυχώς εξ ανάγκης έκαναν εκεί τα παιδάκια μάθημα. Αυτό ήταν ένα κληροδότημα, η δημοτική αρχή το αξιοποίησε βλέποντας τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και της Πορταριάς. Κάναμε ένα πρότυπο νηπιαγωγείο, σύγχρονο, για τον Βόλο όπως τον έχουμε ονειρευτεί, τον Βόλο του αύριο, τον Βόλο του μέλλοντος, τον Ευρωπαϊκό Βόλο. Για να μπορούν και τα παιδάκια ανθρώπινα να κάνουν τα πρώτα τους σχολικά βήματα. Έτσι με την τεχνική υπηρεσία και την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου ολοκληρώσαμε το συντομότερο δυνατόν και όπως βλέπετε παραδώσαμε ένα στολίδι”.

Αγώνας δρόμου για συντηρήσεις

Αργότερα και μετά τα εγκαίνια του νέου νηπιαγωγείου της Πορταριάς ο κ. Μπέος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των συντηρήσεων και παρεμβάσεων στα διδακτήρια, είπε:

“Έχουμε καθυστερήσει οφείλω να πω αλλά δυστυχώς αυτή είναι η γραφειοκρατία στην Ελλάδα. Διαγωνισμοί που έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιανουάριο και έχουν δοθεί σε ανάδοχους δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει όλοι. Κάποια σχολεία προλάβανε, κάποια όχι αλλά είναι εν εξελίξει αυτή η διαδικασία και θέλω να πιστεύω ότι τους επόμενους 2-3 μήνες το 80% των σχολικών κτιρίων θα έχουν ολοκληρωθεί. Και τα υπόλοιπα να ολοκληρωθούν το 2019. Ούτως ή άλλως είναι μια διαδικασία που ξεκινήσαμε από το 2015 και κάναμε ένα πρόγραμμα και ανά έτος παρεμβαίνουμε σε έναν αριθμό σχολείων γιατί μιλάμε για 187 κτίρια. Σε μεγάλο βαθμό όμως τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια η κ. Κότογλου και ο κ. Γαλάτης αλλά και από την Τεχνική Υπηρεσία ο κ. Σταυρίδης, δουλέψανε σκληρά, καταγράψανε τα προβλήματα και έχουμε ολοκληρώσει το 80%. Και συνεχίζουμε”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει