Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ. καταγγέλλει τη δίωξη της Εύης Καρυδάκη

“Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για «περικοπή μισθού 1 μήνα» είναι πράξη απαράδεκτη και τρομοκρατική”

Διαβάστε το ψήφισμα συμπαράστασης, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καταγγέλλουμε τη δίωξη της συνδικαλίστριας Εύης Καρυδάκη, από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου.

Η Εύη Καρυδάκη, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, διώκεται με την κατηγορία ότι έσκισε ένα κενό, ασυμπλήρωτο έντυπο αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων ενώπιον των υπηρεσιών της Δημοτικής Αρχής του Βόλου. Έτσι ενεργοποιήθηκε η νομοθετική διάταξη περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς Δημοσίων Υπαλλήλων εντός και εκτός υπηρεσίας».

Είναι γνωστό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεκάδες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και εκατοντάδες συνδικαλιστές έκαιγαν και έσκιζαν μαζικά τα φύλλα αξιολόγησης μπροστά στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε άλλα Υπουργεία.

Το γεγονός ότι διώκεται για τη στάση της αυτή η Εύη Καρυδάκη συνιστά από μόνο του σκοπιμότητα στοχοποίησης και απαράδεκτη πράξη τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων στο Δήμο Βόλου.

Επί της ουσίας διώκεται γιατί είχε πει στη Δημοτική Αρχή του Βόλου ότι «Είμαι αντίθετη με την αξιολόγηση, τους νόμους και το κράτος σας».

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για «περικοπή μισθού 1 μήνα» είναι πράξη απαράδεκτη και τρομοκρατική.

Η Κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της για το γεγονός ότι υποθάλπει τέτοια φαινόμενα.

Να καταργηθεί ή να ακυρωθεί η διάταξη περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς Δημοσίων Υπαλλήλων εντός και εκτός υπηρεσίας» πολύ περισσότερο όταν αφορά την άσκηση της συνδικαλιστικής, πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας, όπως και όλο το αντιδραστικό πλαίσιο της αξιολόγησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει