Πρόεδρος ΟΛΒ Σταυριδόπουλος: Τον Οκτώβρη περνά από τη Βουλή η ναυπηγοεπισκευαστική του Βόλου

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Θα συμμετάσχουμε στη σύσκεψη της Τουλόν με πόλεις κρουαζιέρας και tour operators… Στόχος να ενταχθούμε σε νέες διαδρομές, που δεν θα έχουν σχέση με την Τουρκία και τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής”

Στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα του λιμανιού του Βόλου, που στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βόλο εξήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, μιλώντας στο “Radio Marconi 96,1 F.M.” και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη “¨Ολα στη φόρα”.

Αποκαλύπτοντας ότι πρόκειται για θέμα το οποίο τέθηκε στον υπουργό από πλευράς ΟΛΒ τον Ιούλιο, όταν συναντήθηκαν στο υπουργείο μαζί με τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο κ. Σταυριδόπουλος εξήγησε ότι πρόκειται για μία υποπαράγραφο η οποία προστέθηκε, όπως τους ενημέρωσε ο ίδιος ο υπουργός, στο Νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη βουλή στα μέσα του Οκτώβρη.

“Εμείς εδώ στο Βόλο έχουμε αποδεδειγμένα ουκ ολίγες μικρές ή μεγαλύτερες μονάδες επισκευών”, τόνισε ο κ. Σταυριδόπουλος, για να εξηγήσει το σκεπτικό της αρχικής πρότασης προς τον υπουργό. Διαθέτουμε ανθρώπους με εμπειρία. Με αυτόν το τρόπο θα δουλέψουν και άλλοι κλάδοι, διότι εύκολα γίνεται κατανοητό πως όταν ένα σκάφος έρχεται στην πόλη για επισκευή και το πλήρωμά του θα κινηθεί στην πόλη, αλλά και οι προμήθειές του θα προέλθουν από αυτή.

Ερωτηθείς για τα σημεία που έχει αποφασισθεί να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό, ο κ. Σταυριδόπουλος αναφέρθηκε στην άκρη του τρίτου προβλήτα, σημείο στο οποίο υπάρχει και η δυνατότητα λιφτ αλλά και στην περιοχή των Πευκακίων, στο σημείο που κατασκευάστηκε η Αργώ.

Ερωτηθείς για την κρουαζιέρα και την φετινή της πτώση, ο πρόεδρος του ΟΛΒ εξήγησε ότι πρόκειται για γενικότερη κατάσταση, που αντιμετώπισαν οι προορισμοί που συνδέονται με την Τουρκία και με τη Μέση Ανατολή που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ήδη κάναμε τις σωστές κινήσεις ένταξης σε νέες διαδρομές για το 2018, ενώ για το 2019 και 2020 θα συμμετάσχουμε στη σύσκεψη της Τουλόν μαζί με εκπροσώπους και άλλων πόλεων κρουαζιέρας και tour operators.

Τέλος, ερωτηθείς για το έργο στην άκρη του κυματοθραύστη (κορδόνι), διαβεβαίωσε ότι ξεκινά τα επόμενα 24ωρα και θα παραδοθεί στις αρχές του έτους, ενώ υποσχέθηκε λύση για το χρόνιο θέμα των αμαξάδων στην παραλία της πόλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει