Πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης Στεφάνου στο Marconi 96,1: Συνάδελφοι σκέφτονται να κλείσουν λόγω των μέτρων – Στο 70% η πτώση του τζίρου, με τα μισά καταστήματα κλειστά

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Στο -50%, ίσως και πολύ παραπάνω, η απασχόληση στην Εστίαση – Σχέδιο ενός χρόνου για την Εστίαση…”

Την απογοητευτική εικόνα που επικρατεί στον κλάδο της Εστίασης στην Μαγνησία μετέφερε το πρωινό της Παρασκευής ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη.

Όπως εξήγησε ο κ. Στεφάνου, τα καταστήματα που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους μετά την καραντίνα ανέρχονται περίπου σε ένα ποσοστό της τάξεως του 50%, με αποτέλεσμα στον κλάδο η απασχόληση να έχει μειωθεί αντίστοιχα, ίσως και πολύ παραπάνω του 50%.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όπως είπε ο κ. Στεφάνου αυτή τη στιγμή η μείωση του τζίρου αγγίζει ένα ποσοστό της τάξης του 70%, ενώ υπάρχουν και κάποιοι συνάδελφοί του, ιδιοκτήτες μπαρ και club, οι οποίοι βλέποντας την αύξηση των περιοριστικών μέτρων και του πλαισίου λειτουργίας που διαμορφώνεται, σκέφτονται ακόμα και να κλείσουν, αφού κρίνουν ότι δύσκολα θα καταφέρουν να λειτουργήσουν με αυτούς τους όρους, πόσο μάλλον να είναι κερδοφόρες οι επιχειρήσεις τους.

Το χειρότερο όλων όμως είναι η έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που εξελίσσεται στον κλάδο διαπίστωσε ο κ. Στεφάνου, αφού το κύριο πρόβλημα είναι η συνεχιζόμενοι αύξηση των χρεών, αφού όλα τα έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν. Χρειάζεται σχέδιο ενός χρόνου για την Εστίαση, κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει