Συνάντηση της κίνησης “Βόλου Κοινωνία” με την Ένωση γονέων και κηδεμόνων δήμου Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

H επικοινωνία της κίνησής μας «Βόλου κοινωνία» με τους κοινωνικούς φορείς, τους δημότες και τις αυτοδιοικητικές κινήσεις δημιουργεί ένα θετικό κλίμα στη βολιώτικη κοινωνία. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε το ενδιαφέρον αυτό ταξίδι και προς τις τοπικές κοινωνίες. Προχθές συναντηθήκαμε με την Ένωση γονέων και κηδεμόνων Δήμου Βόλου με εκπροσώπους τους Κουτσερή Ηλία πρόεδρο, Κορομήλη Θέμη αντιπρόεδρο, Δροσούλα Γκατζή ειδική γραμματέα Πασχούδη Λιάνα ταμία και είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα προβλήματα του κορυφαίου κοινωνικού θεσμού, την παιδεία και την εκπαίδευση.

Οι Εκπρόσωποι της κίνησης μας Μαρμαράς Γιάννης, Μαστρογιάννης Παντελής, Μουτσινάς Πάρις, Φιλάρετος Νίκος μίλησαν για το ενδιαφέρον της «Βόλου κοινωνία» για την παιδεία και την εκπαίδευση και τόνισαν ότι πρέπει να διασφαλιστούν από την πολιτεία και την αυτοδιοίκηση οι καλύτερες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων και την ένταξη στο σχολείο όλων των παιδιών χωρίς διακρίσεις, ώστε να απολαμβάνουν μία υψηλού επιπέδου μόρφωση. Επισήμαναν την έλλειψη σχεδίου για την αναβάθμιση λειτουργίας των σχολείων αφού δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για τη δημιουργία νέων σχολικών συγκροτημάτων για να καλυφθούν οι ανάγκες της σχολικής κοινότητας. Επίσης η συντήρηση των σχολείων είναι μάλλον πλημμελής αφού αυτή η σοβαρή ανάγκη κάποιες φορές επαφίεται στο φιλότιμο των γονιών και των δημοτών Υπάρχουν πολλά κενά εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή καθώς και σε σχολικές μονάδες των νησιών μας και πρέπει να βρεθούν τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους για να μη γίνεται προσωρινή και πολλές φορές επισφαλής κάλυψη των αναγκών με αναπληρωτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν πιεστικά οικονομικά και προβλήματα στέγης.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ανέλυσαν τους στόχους της ένωσης που είναι η ενεργή συμμετοχή όλων των γονέων και κηδεμόνων, η επιμόρφωση αυτών μέσα από συζητήσεις σεμινάρια εκδηλώσεις η συνεργασία και ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, η διεκδίκηση όλων των αιτημάτων των μαθητών για δωρεάν παροχή όλων των βιβλίων ασφάλιση σίτιση στέγαση μεταφορά και λοιπά. Η ένωση γονέων κάνει καταγραφή των προβλημάτων και σε συνεργασία με τον διευθυντή τη σχολικής επιτροπή του δήμου και τα συνδικαλιστικά σωματεία έχει στόχο την επίλυσή τους.

Αναφέρθηκαν επιπλέον στα προβλήματα στη συντήρηση των σχολείων που κάποιες φορές ο εθελοντισμός αντικαθιστά το ρόλο της πολιτείας, το πρόβλημα σχολικής στέγης ιδιαίτερα των νηπιαγωγείων όπου υπάρχουν βέβαια κάποιες βελτιώσεις, αλλά υπάρχουν ακόμα μεγάλα κενά. Επισήμαναν την ανάγκη συνολικού σχεδιασμού και διεκδίκησης των προβλημάτων από τον Δήμο για να δρομολογηθεί η οριστική λύση τους και να μη συσσωρεύονται συνεχώς.

Για τα προβλήματα των προσφυγόπουλων ανέφεραν ότι έγινε μία καλή προσπάθεια και πιστεύουμε ότι το θέμα θα λυθεί με καλή διάθεση και από τους γονείς της τοπικής σχολικής μονάδας, αφού τα παιδιά αυτά δεν είναι παιδιά ενός κατωτέρου Θεού. Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη από όλους αυτός ο διάλογος να συνεχιστεί γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα υπάρξει αντιμετώπιση και επίλυση όλων των προβλημάτων μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει