Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τους είπε ότι κινδυνεύουν τα χρυσαφικά από διακοπή ρεύματος

Οι απατεώνες ξαναχτύπησαν, αυτή τη φορά στην περιοχή του Δομοκού και συγκεκριμένα στην Ομβριακή.

Θύματα μία 90χρονη και μία 64χρονη που πίστεψαν μια καλοστημένη απατεώνισσα που τους παρουσιάστηκε ως υπάλληλος του Δήμου από το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συγκεκριμένα μια γυναίκα γύρω στα 35 με 40 ετών, χτύπησε την πόρτα του σπιτιού των δύο γυναικών το πρωί της Πέμπτης (28/6) και τους είπε ότι θα κάνει προληπτικό έλεγχο στον ηλεκτρολογικό τους πίνακα για διακοπή ρεύματος εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Με απίστευτη δικαιολογία ότι τα χρυσαφικά που υπάρχουν στο σπίτι κινδυνεύουν να αχρηστευθούν σε περίπτωση διακοπής από βραχυκύκλωμα, τις έπεισε να βάλουν ότι πολύτιμο είχαν σε μία μαξιλαροθήκη. Με γρήγορες κινήσεις η άγνωστη γυναίκα άρπαξε τη μαξιλαροθήκη και επιβιβάστηκε σε ένα ασημί αμάξι όπου την περίμενε ένας άνδρας συνεργός της και εξαφανίσθηκαν.

Δυστυχώς οι περιπτώσεις απάτης συνεχώς εμπλουτίζονται σε σενάρια, για αυτό οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να ενημερώνονται από τους νεότερους συγγενείς τους και να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε ξένα άτομα για οποιονδήποτε λόγο.

Μόλις χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook συμβουλές για την προστασία ειδικά ηλικιωμένων ατόμων. Ας βοηθήσουμε όλοι να ενημερωθούν σωστά ώστε να τα προστατεύσουμε από επιτήδειους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει