ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ – ΧΑΜΟΣ και στη Ν. Αγχίαλο – Αχιλλέας Μπέος: Καμία ψήφος χαμένη – Μια ανάσα πριν τις εκλογές παλεύουν να πάνε στον 2ο γύρο

“Αγωνιούν και μάχονται για να αποφύγουν την εκλογική συντριβή από την πρώτη Κυριακή. Όλοι λένε ότι η νίκη μας είναι δεδομένη, έχει κριθεί. Από την πρώτη Κυριακή. Και η αλήθεια είναι ότι όλα τα μηνύματα αυτό δείχνουν. Οι δημοσκοπήσεις, ο κόσμος που αυθόρμητα εκδηλώνεται, παντού. Όμως τίποτα δεν έχει κριθεί πριν κλείσουν οι κάλπες. Ο αγώνας που δίνει το σύστημα της διαπλοκής είναι λυσσαλέος…”

 

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αχιλλέα Μπέου:

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την αποψινή σας παρουσία εδώ.

Η εντυπωσιακή συμμετοχή σας είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι οι εκλογές θα κριθούν από αυτή την Κυριακή. Την πρώτη Κυριακή.

Με τους πολίτες του Βόλου να ανανεώνουν την εμπιστοσύνη και την εντολή στην παράταξή μας.

Για να συνεχίσουμε το έργο της ανάπτυξης και της δημιουργίας, που μαζί ξεκινήσαμε.

Το έχουν παραδεχθεί. Με την στάση και την συμπεριφορά τους και οι ίδιοι οι αντίπαλοί μας.

Ξεκίνησαν με φούρια και τη γνωστή τους έπαρση και αλαζονεία. Φεύγει ο Μπέος, τελείωσε ο Μπέος, επιστρέφει η κανονικότητα.

Αυτές και κάτι άλλες τέτοιες ανοησίες έλεγαν μέχρι πριν από λίγο. Μέχρι που συνειδητοποίησαν τις ειλικρινείς και καθαρές σχέσεις που έχουν ριζώσει μεταξύ μας. Kαι άλλαξαν το βιολί.

Νέο παραμύθι το “εντάξει κάτι λίγα έκανε στο κέντρο, αλλά εγκατέλειψε τις γειτονιές και την περιφέρεια”. Ψεύτικοι, υπερβολικοί, άρρωστοι με την εξουσία!

Προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν και εδώ την αλήθεια. Και ποια είναι αυτή; Ναι, τα πρώτα χρόνια της θητείας μας ρίξαμε βάρος στην εικόνα της πόλης.

Τη βιτρίνα. Όπως υποτιμητικά λένε. Το κέντρο. Γιατί βρήκαμε μια πόλη ρημαγμένη. Παρατημένη. Μέσα στην μιζέρια και την κακομοιριά, με τους πολίτες να υποφέρουν. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα,
να τονώσουμε την αγορά.

Εμείς απατεώνες δεν είμαστε.

Να υποσχόμαστε ότι θα ανοίξουμε εργοστάσια και μαγαζιά. Ότι θα πλημμυρίσουμε από βαπόρια και αεροπλάνα.

Σκεφτήκαμε λοιπόν το απλό. Το ρεαλιστικό. Να διαφημίσουμε τον Βόλο μας, τη Νέα Αγχίαλο, την Αγριά, την Πορταριά. Σε όλη την Ελλάδα και έξω από αυτή. Και να εξωραϊσουμε τη πόλη. Να την ομορφύνουμε. Και να κάνουμε εκδηλώσεις. Πολλές εκδηλώσεις. Για όλους. Και να φέρουμε ονόματα που το άκουσμά τους και μόνο προκαλεί ενδιαφέρον.

Να έρθει κόσμος, να δημιουργηθεί πλούτος και εισόδημα. Να γίνει ο Βόλος μας νούμενο 1 προορισμός! Όπως και έγινε.

Και η ανάπτυξη αυτή, που την ομολογούν πια όλοι, δεν έμεινε στο κέντρο. Διαχέεται παντού, αφορά και ευεργετεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.

Οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες εδώ στη Νέα Αγχίαλο είμαι σίγουρος ότι το επιβεβαιώνουν. Αλήθεια ανατρέξτε προ 2014 και στο σήμερα!

Φίλες και φίλοι,

Το ότι εστιάσαμε περισσότερο στο κέντρο δεν σημαίνει ότι εγκαταλείψαμε την περιφέρεια. Να το ξεκαθαρίσουμε. Παράδειγμα χαρακτηριστικό η πανέμορφη Αγχίαλος, με τη συνεχή ανάπτυξη και τις αστείρευτες προοπτικές.

Κάναμε πολλά έργα. Μικρά, μεσαία, μεγάλα. Θα σταθώ σε δυο. Γιατί είναι πραγματικά κομβικά. Ιστορικά θα έλεγα για τη Νέα Αγχίαλο.

Το πρώτο βέβαια αφορά την αποχέτευση και την σύνδεση με τον βιολογικό.

Το έργο ξεκίνησε και τα οφέλη που έρχονται νομίζω ότι τα καταλαβαίνει ο καθένας.

Στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Τον τουρισμό. Την τοπική οικονομία. Στο σύνολο της κοινωνίας. Παραταύτα οι πολιτικοί απατεώνες προσπάθησαν να το υποβαθμίσουν!

Ένα δεύτερο έργο, που δεν είναι άμεσης ευθύνη μας, αλλά χωρίς εμάς ακόμα θα ήταν όνειρο. Το φυσικό αέριο. Και εδώ οι ευεργετικές επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας είναι από όλους αντιληπτές. Και καταλυτικές.

Βγήκαν οι γνωστοί μίζεροι και κακόμοιροι, μερικούς από τους οποίους έχετε δυστυχώς ανάμεσά σας και είπαν: “Σιγά. Το έργο το κάνει η ΕΔΑΘΕΣΣ. Τι δουλειά έχει ο Δήμος;”

Δεν θα απαντήσω εγώ σε αυτά τα δυστυχισμένα όντα. Την απάντηση την έδωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, ο κ. Μπακούρας, εδώ στη Ν. Αγχίαλο την μέρα της υπογραφής της σύμβασης.“Αν δεν ήταν ο Μπέος που χαίρομαι να συνεργάζομαι μαζί του, άλλα τόσα χρόνια θα περιμέναμε”, είχε πει και έπεσαν να τον φάνε.

Έξυπνοι άνθρωποι είστε. Καταλαβαίνετε το γιατί.

Φίλες και φίλοι,

Λένε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και έτσι είναι. Κατανοώ ότι πρέπει να γίνουν αρκετά ακόμα. Μικρότερης κλίμακας, αλλά σημαντικά για την καθημερινότητα του πολίτη. Ήδη κάναμε αρκετά.

Επιτρέψτε μου να θυμίσω τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 15 τοις εκατό στα νοικοκυριά και κατά 17 τοις εκατό για τους επαγγελματίες.

Την κατασκευή της πρότυπης πιστοποιημένες παιδικής χαράς.

Τα έργα μέσω ΕΣΠΑ που ξεκίνησαν. Για την ανάπλαση της κεντρικής περιοχής της πόλης και για την πλατεία στο Αλωνάκι. Έργα οδοποιίας, αστικής και αγροτικής, αντιπλημμυρικά και τόσα άλλα.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεσμεύομαι απέναντι σας ότι αυτή την τετραετία το 80 τοις εκατό των δράσεων και των παρεμβάσεων μας θα αφορούν τις συνοικίες και την περιφέρεια.

Και ξέρετε ότι δεν σας κορόιδεψα ποτέ.

Φίλες και φίλοι της Νέας Αγχιάλου,

Σας έλεγα προηγουμένως και πριν παρασυρθώ από την αναφορά στα έργα, για την τακτική των αντιπάλων μας και πως αλλάζει. Τώρα, λοιπόν, μια ανάσα πριν τις εκλογές, παλεύουν όχι για να πείσουν εσάς ότι είναι καλύτεροι. Όχι για να νικήσουν και να αναδειχθούν πρώτοι. Πράγματα βεβαίως θεμιτά.

Αγωνιούν και μάχονται για να αποφύγουν την εκλογική συντριβή από την πρώτη Κυριακή. Όλοι λένε ότι η νίκη μας είναι δεδομένη, έχει κριθεί. Από την πρώτη Κυριακή. Και η αλήθεια είναι ότι όλα τα μηνύματα αυτό δείχνουν.

Οι δημοσκοπήσεις, ο κόσμος που αυθόρμητα εκδηλώνεται, παντού. Όμως τίποτα δεν έχει κριθεί πριν κλείσουν οι κάλπες. Ο αγώνας που δίνει το σύστημα της διαπλοκής είναι λυσσαλέος. Παίζει τα ρέστα του.Έχουν αποδεχθεί την ήττα τους και ο μόνος στόχος είναι να πάνε τις εκλογές σε δεύτερο γύρο.

Όχι γιατί πιστεύουν στις συνεργασίες και άλλα τέτοια υποκριτικά που λένε. Όχι.

Γιατί αυτός ο άθλιος νόμος που ισχύει τους δίνει δικαίωμα να αναπτύξουν το μόνο ταλέντο που έχουν.Μέσα από μια ακυβερνησία να το ρίξουν στη συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, στην πίεση, στους εκβιασμούς.

Θέλεις πλειοψηφία για να εγκρίνεις το οποιοδήποτε έργο; Θέλω αυτό το ρουσφέτι ή εκείνο το ποσό για προμήθεια ή οτιδήποτε άλλο.Ναι αυτόν το ρόλο, του νταβατζή, τον ξέρουν και τον παίζουν καλά. Πολύ καλά! Μην τους δώσετε την ευκαιρία.

Εμπιστευτείτε τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Ψηφίστε μας! Δώστε μας τη νίκη από την πρώτη Κυριακή! Για να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε μαζί. Να τελειώνουμε με αυτή την σαπίλα. Με τις εργολαβίες, μέσω των βουλευτικών
και κομματικών γραφείων.

“Με την μεγάλη του γένους σχολή”, όπως ελέχθη τόσο εύστοχα σε τηλεοπτική εκπομπή.

 

Φίλες και φίλοι της Νέας Αγχιάλου,

Οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές. Κοιτάξτε το ψηφοδέλτιό μας. Τόσο οι υποψήφιοι μας για το δημοτικό συμβούλιο, όσο και για το τοπικό, είναι από τους καλύτερους.

Tους πιο σοβαρούς και δημιουργικούς ανθρώπους της Νέας Αγχιάλου.Έχετε τόσους λόγους να τους τιμήσετε!Για να σας τιμήσουν με τη σειρά τους! Μαζί συνεχίζουμε, μαζί γράφουμε ιστορία!

Σας καλώ την Παρασκευή στην κεντρική μου ομιλία, στην τελική συγκέντρωση για τη μεγάλη νίκη στο εκλογικό μας κέντρο στο Βόλο! Και την Κυριακή στην κάλπη!Καμία ψήφος μην πάει χαμένη!Είναι η δική σας απόφαση, η δική σας γιορτή! Γιατί ο Βόλος έχει μέλλον, έχει όραμα, έχει προοπτική.Γιατί ο Βόλος έχει Δήμαρχο, τον δικό σας Δήμαρχο, τον Αχιλλέα Μπέο!

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει