ΒΙΝΤΕΟ – Στο πόδι η Θεσσαλία: Σκέψεις για μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο Βόλο, ενώ κατέβασαν τα τρακτέρ μέσα στη Λάρισα

Αναβρασμός και στον κόμβο του Αερινού, ενώ την Κυριακή αποφασίζουν για τις επόμενες κινήσεις τους

Με τους αγροτοσυνδικαλιστές που βρίσκονται στον κόμβο του Αερινού και αυτούς του Πηλίου, να προετοιμάζουν αγροτικό συλλαλητήριο στο Βόλο, οι αγρότες της Νίκαιας το απόγευμα της Παρασκευής κατέβασαν τα τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας.

Σύμφωνα με το larissaNet.gr, δεκάδες τρακτέρ, άφησαν το μπλόκο και κινήθηκαν στις κεντρικές οδούς της πόλης, δίνοντας έναν άλλο τόνο με τα συνεχή κορναρίσμά τους, ενώ υπήρχε και διανομή φυλλαδίων στα οποία καταγράφονταν τα αιτήματά τους.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας – μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων θα καθοριστούν στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει στη Νίκαια την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ενώ αναφερόμενος στην πρόσκληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη, για διάλογο, είπε ότι είναι «προσχηματική».

«Η πρόσκληση για διάλογο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είναι προσχηματική. Και αυτό διότι μας είπε πως ικανοποίησε τα αιτήματά μας 14 Δεκεμβρίου και πως εμείς αλλάξαμε τα αιτήματά μας τώρα, υπονοώντας ότι κάνουμε αντιπολιτευτική κίνηση. Τα αιτήματά μας είναι, όμως, ακριβώς τα ίδια και επειδή δεν μας τα ικανοποίησε γι’ αυτό είμαστε στον δρόμο. Συνεπώς δεν έχει νόημα να πάμε σε έναν τέτοιο διάλογο, απλά για να λέμε ότι έγινε διάλογος. Αν έχουν λύσεις μπορούν να τις ανακοινώσουν και να συζητήσουμε» σημείωσε ο κ. Μαρούδας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει