Ξεκάθαρος ο Τριαντόπουλος για το λιμάνι στο Marconi 96,1: Περισσότερες από μία υπεύθυνες και όχι ευκαιριακές επενδύσεις στο λιμάνι του Βόλου

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Σε ένα με ενάμιση χρόνο το πλωτό ασθενοφόρο στις Β. Σποράδες”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής της κυβέρνησης κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, με αφορμή τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή με σκοπό να προχωρήσουν οι παραχωρήσεις και η αξιοποίηση κυρίως των δέκα λιμανιών, μεταξύ των οποίων και το λιμάνι του Βόλου.

Ο κ. Τριαντόπουλος εξήγησε αναλυτικά τόσο το πλαίσιο των τροπολογιών και τί αυτές εξυπηρετούν, όσο όμως και τις βασικές προϋποθέσεις που διαμορφώνονται από την κυβέρνηση για την αξιοποίηση των λιμανιών. O κ. Τριαντόπουλος μάλιστα τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνουν υπεύθυνες και όχι ευκαιριακές επενδύσεις και σίγουρα σε λιμάνια όπως Βόλος μπορούν να γίνουν περισσότερες από μία τέτοιες επενδύσεις.

Τέλος, ο κ. Τριαντόπουλος, αναφέρθηκε σε δύο μοντέλα, αφενός αυτό της υποπαραχώρησης και αφετέρου αυτό της πώλησης μετοχών, τονίζοντας όμως ότι “δεν πουλάμε γη, παραχωρούμε τη διαχείριση”.

Ερωτηθείς σχετικά από τον δημοσιογράφο για την εξέλιξη του θέματος του πλωτού ασθενοφόρου στη Σκιάθο, ο Τριαντόπουλος εξήγησε αναλυτικά τις ενέργειες που έχουν ακολουθεί από τα συναρμόδια υπουργεία, εκφράζοντας το πιστεύω του ότι σε ένα με ενάμιση χρόνο από τώρα οι Β. Σποράδες θα έχουν το δικό τους πλωτό ασθενοφόρο.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει